Velkommen til en blog om Læsøs natur

På Læsø kan du finde og opleve en masse natur – ofte som ikke findes andre steder, eller som andre steder er sjælden eller sparsom. Flere plante- og dyrearter på Læsø optræder af og til i store mængder, og du kan her finde arter, som du ellers skal til andre nordiske lande, for at støde på.

DSC_0006 (2)

Læsøs natur er meget forskelligartet. Det er den bl.a. fordi, der er mange forskellige naturtyper og dermed en meget stor variation i livsvilkårene for de forskellige arter af planter og dyr. Lige fra sandørkener hvor temperaturen kan komme op på 60 grader, over støvledybe moser og kær til kølige skovlysninger med saftigt græs eller fugtig mos.

november_2004 010

Prøv at gå en tur langs stranden på nordkysten efter en frisk storm og find det fine, gule og orange rav, der ofte skyller op på øens kyster.

Vandlegetøj 043_edited-1

Tag  til Badesøen i syd enden af Klitplantagen med børnene og bad i det lave, rene vand eller tag cyklen og kør op igennem Klitplantagen til f.eks. Storedal, Holtemmen eller Horneks Odde. Eller vov dig ind i Kærene midt på øen – et spændende og u-udforsket område med en unik og sjælden flora og fauna.

Bløden Hale Himmel og Hav

På denne blog vil du kunne få tips om steder, arter og stemninger, der med lidt tid og tålmodighed kan opleves af enhver.

Du er velkommen til at bringe naturtips selv her på bloggen. Det gør du ved at kommentere i et af kommentarfelterne under de enkelte opslag.

Jeg håber, at bloggen vil være til inspiration og glæde for mange!

Navigér til Bloggens forside…

Reklamer

4 thoughts on “Velkommen til en blog om Læsøs natur

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s