Lys og luft i Birkelunden

Oppe i Klitplantagen, lige ved siden af Plantagevej ligger et sted, som står mit – og sikkert også mange andres – hjerte nær.
Stedet er en lille oase af åbenhed og lys i den ellers så mørke nåleskov.
Med sine gamle, flerstammede birketræer og sit varierede blomsterflor, der tiltrækker insekter og sommerfugle, føles dette sted som et åndehul, hvor lyset spreder glæde og varme – og så kan du oven i købet gratis få lov til at overnatte på stedet, hvis du har booket først!

Birkelunden (3)
De tre shelters danner ramme om et hyggeligt bålsted

Her er der opsat shelters, så man kan komme rejsende og opleve dette sted over alle døgnets timer. Shelterne tilhører Naturstyrelsen og er bygget på øen for ca. 10 år siden, dengang, der var “lafting”-kurser ved savværket. Bygget af folk, der dengang kom langvejs fra for at lære, hvordan man sammenføjede runde stammer af fyr til tætte vægge, som kunne holde vind og vejr ude. Fire shelters blev det til dengang, og det var en af Naturstyrelsens egne, dygtige folk, der fik dem færdiggjort og kørt ud og satte dem op, hvor de står den dag i dag. De tre endte her og det fjerde ved Badesøen i plantagens sydvestlige ende.

Birkelunden (1)
Der kan både saves og flækkes brænde i Birkelunden

I midten, omkranset af de tre shelters, er bygget et bålsted med opsat grill, der kan drejes ind og ud over ildstedet, og lige i nærheden er der  også placeret en håndbetjent flækkemaskine med tilhørende sav. Her kan man save og flække brænde, som man har lov til at samle fra skovbunden i det nærliggende område.

I sommerhalvåret er der en åben vandhane med det skønneste Læsøvand ad-libitum og sammen med den friske luft, der altid findes på Læsø kan man næsten ikke finde et bedre sted at tilbringe en dag eller to.  Lidt afsides findes endda et lille muldtoilet, så man kan træde af på naturens vegne – uden for mange myg.

Birkelunden (9)
Selv de sanitære forhold er der tænkt på

Skulle du nu have fået lyst til at opleve dette sted, er det blot at finde cykel eller vandrestøvler frem. Det er ikke svært at finde på Plantagevejen i klitplantagens vestlige ende. God tur!

Stedet kan bookes via Naturstyrelsens bookingside som findes her: Webbooking

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s